Видовете запушвания на каналите

Видовете запушвания на каналите

За да почистите правилно канала е нужно да знаете всичко за запушванията

Видовете запушвания на каналите

Има три вида запушвания:

1/Отлагания на мазнини и соли

Видовете запушвания на каналите. По стените на тръбите на канала могат да се задържат твърди отлагания, особено ако повърхността не е достатъчно гладка. Така че натрупванията на соли неизбежно се появяват вътре в тръбите, ако водата в региона е твърда. Металните части особено страдат от това. Върху солите се отлагат мазнини. Попадайки в системата в топла форма, тоест под формата на течност, те се охлаждат в процеса на движение по каналите. Замразените бучки се захващат по неравностите на стените на тръбите, фиксират се върху тях и привличат други мазнини. В резултат на това за доста кратко време участъкът за отстраняване се затяга с твърда мазнина, в която остатъци и други замърсители се натрупват. Това образува мастна запушалка, която блокира свободния поток на течност. Има само един начин да предотвратите това – поставете капан за мазнини върху мивката.

Сапунени тапи или запушвания

Те се образуват в банята, по-рядко в кухнята главно при често използване на сапунена вода. Течността попада в канализационната система, където се смесва с малки остатъци, косми и др. От всичко това се образува плътна гелообразна маса, която прилепва плътно към стените на тръбата. С течение на времето замърсяването увеличава обема си. Много ефикасно е, ако навреме почистите канала с гореща вода.

Попадане на страничен предмет

Понякога в канала попада достатъчно голям предмет, който блокира отвора за стичане на вода. Това може да е парцал, топка, детска играчка, която е изпаднала в канализацията поради невнимание. Това е особено често в апартамент, в който живеят малки деца. Понякога от голямо количество тоалетна хартия се образува плътно запушване, въпреки че трябва да се разтвори в течността.

Косата, изплакната на мивката или ваната, създава подобен проблем. Космите се събират на топки и се прилепват към най-малките неравности на вътрешните стени на канала. Тези „мрежи“ улавят мръсотия и така причиняват упорити блокажи.

Видовете запушвания на каналите
Към началото