Няколко съвета за боядисване и лакиране на интериорни врати

интериорни врати

И така, току-що сте зарадвали дома си с чисто нов набор от интериорни врати и сега сте в чуденка, как да изберете интериорната врата? Не се притеснявайте. Напълно разбираме, че разнообразието в магазина може тотално да ви обърка. Ние сме тук, за да ви помогнем да избегнете вътрешния разговор в главата ви, който гласи нещо като – „Имам ли нужда от защитно масло и основно покритие?“ „Как да избера между сатен, полугланц или висок гланц?“

Най-добрият съвет – Всички незавършени врати се нуждаят от защитно покритие, преди да ги инсталирате. Това също ще означава, че трябва да ги оцветявате, лакирате, ваксирате или боядисвате според желаните от вас изисквания.

Какво да направим при боядисване на интериорни врати

Има три, много прости, много лесни неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за довършване на вашата интериорна врата, за да й придадете желания вид, който искате.

Тип – Повечето бои на маслена основа често са най-издръжливите. Традиционно се използват за боядисване на дърво.

Финално покритие – Сатенените и гланцовите бои обикновено са най-подходящи за вътрешните врати. Покритията могат да се мият, така че позволяват премахването на петна. Повечето собственици на жилища избират покритие с висок гланц, тъй като е най-трайното от опциите.

Цвят – всичко зависи от вас. Ако например имате дървена панелна врата, можете да изберете да я оставите с естествен вид и усещане или да я боядисате в който и да е цвят, най-подходящ за вашия интериор.

Покритие на интериорните врати

Защитното покритие

Както споменахме накратко по-рано в тази статия, недовършените врати се нуждаят от защитно покритие. Това позволява защитен слой, който не само предпазва, но и създава уникален външен вид. Важно е да поддържате вратата си защитена от влага и износване.

Масла от твърд восък

Най- предпочитаните довършителни решения за интериорни врати са смес от масло и восък, което означава, че ще попие в дървесната повърхност и следователно ще осигури твърд износващ се восъчен слой. Ще срещнете разнообразие от масла в различни нюанси, като прозрачен сатен и прозрачни матови покрития, вижте по-долу за кратко описание на това, което те могат да осигурят за вашата врата.

  • Сатен – Осигурява копринено гладко покритие и отразява повече светлина, което е идеално, ако искате да създадете по-светло и проветриво жилищно пространство.
  • Мат – Това покритие е в състояние да покрие несъвършенствата на повърхността и приложението.
  • Полу-гланц и гланц – Тези покрития осигуряват висока устойчивост на влага и често се използват за врати за кухня и баня.

Оцветяване и лакиране

Боите за дърво и лакове се предлагат в широка гама от цветове. В зависимост от това с какъв цвят търсите да оцветите или лакирате вратата си, винаги можете да разредете течността, за да постигнете по-светъл нюанс или тон, който по-добре съответства на предпочитания от вас цвят. Важно е да се отбележи, че цветовете ще изглеждат различно на различните дървени материали, така че не забравяйте да тествате цветовете предварително.

Няколко съвета за боядисване и лакиране на интериорни врати
Към началото