Видове материали за детски килими

Видове материали за детски килими

Видове материали за детски килими

За любителите на естествените материали в асортимента – голям избор от вълнени и памучни детски килими със сладки детски дизайни. Приятни на допир, топли, меки естествени килими не отстъпват по яркост на цветовете на синтетичните си колеги. Особено бихме искали да отбележим една колекция Lorena Canals, която е обичана от мнозина заради стила си, както и възможността за лесно почистване.

Видове материали за детски килими. Синтетичните килими са подходящи за всички: косъмът им е по-мек от вълната, а цветовете са още по-ярки и живи. Детските килими често се изработват от акрил, един от най-модерните, висококачествени и скъпи материали. Това е достоен заместител на вълната, истински елит сред синтетиката. Популярни са и продуктите от полипропилен, полиестер и най-деликатния микрофибър.

Започвайки да избираме килим за детска стая, в процеса на планиране на покупка, ние, като не сме експерти по този въпрос, можем и най-вероятно сме изправени пред много въпроси, информация за които е доста трудно да се намери в обществеността домейн. А консултантите в магазините понякога ни отговарят едносрично и не съвсем ясно.

Какво да избера? детски мокетен килим или турски класически детски килим? Или може би някакъв друг?

Днес водещите световни производители използват много различни технологии и материали за изработването на модерни детски килими. Между другото, на английски „carpet“ ще звучи като RUG („парцал“). Една доста добре позната и широко разпространена дума CARPET („килим“) се превежда като „килим“. За да можете да се ориентирате в множеството от нюанси на детски килими, както и компетентно да преминете към по-нататъшно изучаване на каталозите, е по-лесно първо да структурирате всички видове детски (и не само детски) килими според основните технологични и технически критерии, а именно:

 1) по метода на производство.

В момента в производството на детски килими са разпространени следните технологии:

 – ръчно тъкани детски килими.

 Такива килими са били ценени преди и са особено ценени сега. За производството на един среден килим (например 1,5 * 2 м), една тъкач може да прекара от няколко седмици до няколко месеца! 

Видове материали за детски килими
Към началото