Машинна бродерия в наши дни

Машинна бродерия в наши дни

Машинна бродерия в наши дни

Днес всеки може да си позволи бродиран артикул в гардероба си. Модни дизайнери като Jean-Paul Gaultier, Adeline André и други често използват машинни бродерии, когато създават висши модни рокли. А основателят на модна къща Valentino, модният дизайнер Valentino Garavani, обикновено направи бродерията в отличителен белег на своите колекции.

В наше време не само един моден дизайнер, но и всеки, който иска да научи изкуството на бродерията, може лесно да го направи. Най-лесният начин е да закупите специални комплекти за бродиране от магазина. Малко търпение и за кратък период от време можете да създадете истинска картина. Между другото, такива картини вече са на мода и стойността на платно, бродирано със собствени ръце, се увеличава многократно в очите на собственика.

Машинна бродерия в наши дни

Днес изкуството на бродерията се развива в две основни посоки. Тази бродерия е ръчна и машинна.

Ръчната бродерия си остава много популярна в наши дни. Независимо от съществуването на машинната бродерия. Знанията, носени през вековете, се разпространяват в огромни количества чрез Интернет и книги. Има общности и блогове, посветени на бродерията, където бродиращите споделят своите тайни, обсъждат работата на другия, възстановяват забравени модели, правят опити да съживят старите техники за бродиране и шевовете, като цяло – прекарват си прекрасно.

Машинна бродерия

Машинната бродерия е всъщност основното в бродерията днес. Това е сложен и в същото време интересен процес на създаване на модели и дизайни с всякаква сложност върху плат.

Нашата фирма Арт КАД ООД е специализирана в изработването на различни машинни бродерии за Вас и Вашите клиентите. Местоположението ни е в гр. Бургас 8010, к-с Славейков, бл. 85Б. Телефон за поръчки: (+359) 884 78 78 78.

Как се прави машинна бродерия?

Първо, се разработват оригинално оформление на шаблона, който ще бъде бродиран. На следващия етап дизайнерът на машинната бродерия „покрива” оформлението с шевове в специална програма. Майсторът на машинната бродерия избира вида на шевовете в зависимост от дебелината на конеца, желания цвят, градиент, текстура на тъканта. След това програмата за бродиране се зарежда в машината, която произвежда готовата бродерия, следвайки „инструкциите“ на дизайнера. Бродерията се оказва гладка и без никакви недостатъци, но най-важното е, че моделът може да бъде възпроизведен колкото пъти искате. Всъщност машинната бродерия успя да превърне древното изкуство в публично достъпен „конфекция“ от арогантната „висша мода“.

Машинна бродерия в наши дни
Към началото