Предимствата на алуминиеви радиатори

Предимствата на алуминиеви радиатори

Предимствата на алуминиеви радиатори

Алуминиевите продукти имат редица положителни качества, които са причина за популярността на тези продукти.

Алуминиевите радиатори тежат относително малко, което ги прави по-лесни за транспортиране и позволява самостоятелна инсталация.

Алуминиевите радиатори изглеждат привлекателни и могат не само да отопляват, но дори да украсяват различни помещения.

Характеристиките на материала и добре обмисленият дизайн на батериите водят до висок топлообмен.

Предимствата на алуминиеви радиатори. Алуминиевите радиатори могат значително да спестят разходи за отопление, като намалят обема на охлаждащата течност във всяка секция. Такива батерии бързо реагират на промените в захранването с охлаждаща течност: те се охлаждат и охлаждат почти моментално. Това ви позволява да затоплите помещенията за кратко време и увеличава ефективността на термостатите, което е и причината за намаляване на разходите за отопление.

Праховото покритие опростява поддръжката на алуминиевия радиатор, премахвайки необходимостта от периодично боядисване.

Има модели, които могат да издържат на повишено налягане. Всичко това е съчетано с относително ниска цена.

Но в същото време алуминиевите радиатори имат и няколко недостатъка, за които трябва да знаете, преди да решите да закупите алуминиеви радиатори:

1.В сглобяемите устройства се използват гумени уплътнителни елементи, което прави невъзможно използването на антифриз като охлаждаща течност.

2.Ниска защита срещу корозивни процеси. За удължаване на работния период е необходимо водата да има неутрална киселинност и да не съдържа абразивни частици, които могат да повредят защитния филм.

3.Във вътрешността на нагревателя може да се натрупа въздух, за което е необходимо да се оборудва батерията с въздухоотвод, за да се освободи.

4.Слабото място на такава батерия са резбовите връзки.

Технически характеристики на алуминиевите отоплителни радиатори

Преди да купите алуминиев радиатор / батерия, трябва да знаете набора от параметри, които го характеризират. Налягането, което алуминиевото устройство може да издържи в работен режим, може да бъде от 6 до 20 атмосфери. Всичко зависи от производителя. Натискното (ограничаващо) налягане за тези продукти е около 25 атмосфери. Поради тази причина в къщите с централно отопление алуминиевите радиатори не винаги се вкореняват, тъй като в мрежата има скокове до 30 атмосфери.

Предимствата на алуминиеви радиатори
Към началото