Изграждане на връзки, т.е. свързване на уебсайт: как да получите външни връзки за ефективно изграждане на профил на връзката?

Изграждане на връзки

Изграждане на връзки

Изграждане на връзки. Свързване или изграждане на линк билдинг връзки: какво е това и как работи външното свързване? Процесът на външно свързване е набор от дейности, извършвани като част от позиционирането на уебсайта. Тези дейности водят до създаването на хипервръзка, насочваща потребителя от уебсайт А към уебсайт Б. Страница А, посочваща в текста връзка към страница Б. видимост в резултатите от търсенето с Google.

Типове връзки

   Ако се интересувате от изграждане на линк билдинг връзки, струва си да научите за основните видове връзки, за да общувате по-свободно със SEO специалистите.

Кои са най-важните видове връзки? Типове връзки:

  • Графична връзка – връзка, включваща графичен файл, вграден в уебсайта Кликването върху графиката ще ви отведе до посочения URL адрес. Закотвеният текст или частта на връзката, върху която може да се кликне, е изображение. Ако изображението има въведено алтернативно описание (alt = „“), то се счита за котва на Google.
  • Текстова връзка – връзка, включваща текстовия фрагмент, посочен на уебсайта. Текстът на котва е подчертан и кликващ израз за потребителя.

Как се създава външно свързване?

   Като цяло свързването се осъществява естествено. Интернет потребителите се позовават на други източници в своите публикации в блогове, статии или коментари. Те решават да го направят, когато самите те вече са признали, че то предоставя определени предимства.

Как да увеличим вероятността от създаване на външни връзки?

   По природа външните линк билдинг връзки са създадени, за да ви насочат към ценно съдържание. Повечето уебсайтове предоставят само основни предимства, като ви информират за вашия бизнес и услугите или продуктите, които предлагате.

  По този начин те могат да бъдат видими само на собственото име на компанията и собствените имена на предлаганите услуги или продукти. Източниците на външни връзки към такива сайтове също имат ограничен произход и естествено няма да растат толкова бързо, колкото биха могли, като предоставят допълнителни предимства.

  Обслужването на допълнителни ползи за потребителите на интернет увеличава вероятността от външни връзки, водещи до него. Такова допълнително предимство от привличането на аудитории към вашия сайт може да бъде споделянето на вашите знания публично.

Изграждане на връзки, т.е. свързване на уебсайт: как да получите външни връзки за ефективно изграждане на профил на връзката?
Към началото