Свойствата на огнезащитната боя

Свойствата на огнезащитната боя

Свойствата на огнезащитната боя

В днешно време дървото е един от най-разпространените материали, предлагащ много практически предимства, относително ниска цена и лекота на използване. При правилна грижа дървената дограма може да запази всичките си свойства и визуална привлекателност с години. Така че можете лесно да удължите живота на дървото, като използвате специализирана набъбваща боя за дървен материал. Използването на тънкослойна набъбваща технология позволява на боите да осигурят изключително декоративно покритие за вътрешно и външно използване, надеждно защитавайки конструкцията от високи температури и открит огън.

Свойствата на огнезащитната боя. Реактивната боя за дърво осигурява степен на пожар от 30, 60 минути, напълно съвместима с британски клас 0/1 и европейски клас B/C. Продуктите от висок клас са сертифицирани и отговарят на стандартите BS476. Разгледайте, за да намерите подходящата набъбваща боя за дървен материал, която напълно ще отговаря на вашите цели!

Свойства на огнезащитната боя

Няколко уникални свойства характеризират огнезащитната боя за дървени облицовки, което прави този продукт да се откроява от многобройните си колеги. В допълнение към отличната защита на повърхността срещу открит огън, съставът има следните предимства:

  • Продуктът има повишена издръжливост и способност да издържа на физически и химически натоварвания.
  • Огнезащитната боя за дърво образува еластичен филм, който запазва защитните си свойства срещу температурни крайности и атмосферни промени.
  • Съставът не се разпада и не се напуква, запазвайки целостта на слоя за дълго време.
  • Набъбващата боя за дървен материал е влагоустойчива, осигурявайки допълнителна защита срещу мухъл и плесен.
  • Подобрената адхезия позволява нанасянето на огнеупорна боя за дървен материал върху всякакъв тип повърхност, включително нарязана, рендосана и шлайфана дървесина.
  • Формираният филм е устойчив на ултравиолетово лъчение, температурни крайности и валежи.

Нанасяне на огнезащитна боя за дървен материал

Обхватът на приложение на противопожарната боя за дървен материал е широк, покривайки всички нужди на строително-ремонтни работи. Първо, универсалността на продукта позволява да се прилага върху фасадни части на конструкции и елементи на интериорен декор. Набъбващата боя за дървен материал ще осигури максимална защита на вътрешните дървени повърхности и ще поддържа атрактивния външен вид на външните конструкции. Пълното съответствие с националните стандарти и първокласното качество на набъбващата боя за дървен материал позволяват на специалистите да използват тази продуктова гама за жилищни, търговски и промишлени зони.

Реактивната боя за дърво е идеална за масивни дървени кабини, подчертавайки естествената текстура на материала. Бяла набъбваща боя за дървесина за външна употреба е подходяща за покриване и нанасяне със специализирани пигменти. Във всеки случай, тънък слой защитна смес е по-икономично и надеждно решение от използването на многослойни мазилки и гипсокартон. Можете да нанесете набъбваща боя за дърво с четка, валяк или спрей.

Свойствата на огнезащитната боя
Към началото