Строителни материали

Строителни материали

Керамичната тухла е здрав, стабилен, издръжлив вид Строителни материали

Кухините в тялото на тухлата могат да усложнят полагането на комуникации, инсталирането на рамки на вратите, закрепването на окачени мебели и домакински уреди към стените.

Таблица за предимства и недостатъци на този строителен материал

Строителни материали. Плюсове минуси:

-Ниска топлопроводимост. Повишено усвояване на вода.

-Високи звукоизолационни качества. По-ниска якост от твърдите тухли.

-Ниско тегло на материала. Ограничения на приложението.

-По-ниска цена в сравнение с масивни тухли.

-Достатъчна здравина.

-Екологична чистота.

Кухите тухли са подходящи за изграждането на по-леки основи, леки външни стени, прегради и други ненатоварени конструкции. Това като цяло спомага за намаляване на разходите за изграждане на къща. Ако говорим за здравината на тухлата, тогава за нискоетажни сгради има достатъчно продукти с параметъра M100 (цифрите показват индикатора за натоварване в kg / cm2, който продуктът може да издържи). Класовете на якост на тухли с кухини от 20-25% са M175 – M250, при 35-40% малко по-ниски – M125 – M175 и при 45-50% – M100 – M150.

Строителните материали включват материали, които се използват за строителство, реконструкция, ремонт на сгради и конструкции. Това включва както основни като глина (отидете на стоки), камък и пясък (отидете на стоки), които човечеството е използвало от незапомнени времена, така и съвременни сложни материали – защитно стъкло, пластмаса, стоманобетон и др.

Има много класификации на строителните материали, всичко зависи от подхода. Най-важното разделение идва от естествеността: има естествени и изкуствени строителни материали:

естествени са тези, които се използват такива, каквито са, без промяна на вътрешния състав и структура, например дърво, камък, слама и тръстика,

до изкуствен – съответно всичко, което изисква предварителна обработка. Тази група включва материали за изпичане, получени чрез втвърдяване от огнени стопилки (по този начин се прави керамика), и материали за изпичане, които се втвърдяват при нормални температури или в автоклав при температура 175-200 ° C със специално налягане.

Строителни материали
Към началото