Отслабвайте правилно без да вредите на здравето си

Отслабвайте

Изглежда, че с настъпването на пролетта проблемът с отслабването започва да тревожи всички като цяло. Отслабвайте. Не само тези, които имат реални проблеми с наднорменото тегло. Намирането на подходящ начин да се отървете от излишните килограми и сантиметри в кръста и ханша често е много трудно. От всички страни предложенията са едно по-изкушаващо от другото, обещаващи незабавни резултати за почти седмица. Което, разбира се, не може да бъде здравословно по никакъв начин и следователно по-скоро недалновидно. Красотата е красота, но здравето може да бъде сериозно нарушено.

Отслабвайте правилно и здравословно

Отслабвайте умно и здравословно. Малко протеиново блокче никога не е лоша идея преди тренировка. Не забравяйте да носите със себе си и минерална вода или спортна напитка. Те ще Ви помогнат да се справите със стреса. За по-персонализирани хранителни съвети се консултирайте с Вашия диетолог.

Как да отслабнете правилно, бързо и да не навредите на собственото си здраве?

Не бързайте да губите цялото излишно тегло наведнъж. Това не е правилно, няма да донесе траен резултат, освен това така подлагате на риск здравето си.

Нека веднага да определим какво означава бързо отслабване. Това означава постоянна дългосрочна загуба на тегло: от 1,5-2 до 3 кг на седмица. Нормите могат да бъдат напълно различни, те зависят от първоначалното физическо състояние, теглото и хормоналните нива, физическата активност на конкретен човек и установените хранителни навици.

Прекаленото бързане е една от най-важните грешки по пътя към здравословното отслабване, придобиване на идеално тяло.

Мнозина са запознати със ситуацията, когато в стремежа си да отслабне възможно най-скоро човек спира да яде изцяло или ограничава диетата си до условен лист маруля на ден. Да, доста бързо такъв метод наистина води до загуба на няколко килограма, но това е много крехка победа. Невъзможно е да се живее дълго време на лист маруля, това или ще доведе до компенсация за недохранване или глад от преяждане, което ще върне повече от загубеното тегло или сериозно ще развали здравето.

Следователно най-доброто решение би било постепенното и стабилно здравословно отслабване след консултация със специалист, който ще изключи хормонални проблеми, изискващи медицинска корекция.

Отслабвайте правилно без да вредите на здравето си
Към началото