Вградени платформени везни

Вградени платформени везни

Вградени платформени везни

Платформените вградени кантари се използват за претегляне на продукти по време на транспортиране на колички, както и различни товари, монтирани директно върху повърхността на платформата за претегляне.

Вградени платформени везни. По време на монтажа балансът трябва да бъде изрязан в земята (изравнен). Това дава възможност да се движат превозни средства по повърхността на платформата. Както и да се поставят големи предмети върху нея – чанти, кутии, цеви.

За да поддържа платформата, кантарите имат механизъм за приемане на товара, оборудван със специални струни за намаляване на вибрациите на платформата.

Оборудването се инсталира в складове, по-рядко под навес. Везните се произвеждат с товароподемност 1 т и 2 т. Размерите на платформата са 2700mm x 2000mm или 2750mm x 2025mm. За товарене / разтоварване се използват специални устройства – мотокари. Телескопичните товарачи Manitou се използват за преместване на палети от платформи на превозни средства. Предните им вилици са проектирани за лесно боравене по цялата дължина на платформата.

Платформа за претегляне на добитък

Платформени кантари за претегляне на добитъка, например Massa-K 4D-L се използват във ферми, месопреработвателни предприятия, животновъдни ферми.

Стационарни платформени кантари

Стационарните везни се използват за претегляне на продукти, транспортирани с безколесни превозни средства (автомобили, колички), както и за измерване на теглото на големи предмети с голяма маса.

За да се предотврати проникването на валежи и да се изключи въздействието на вятъра върху точността на показанията на платформените везни, над кантарите е издигнат навес с входни и изходни отвори в страничните стени.

Стационарните платформени кантари могат да имат товароподемност 10, 25 и 50 тона. Размерите на платформата на кантара са: с товароподемност не повече от 10 тона – 5,5 м х 3 м., Не повече от 25 тона – 7,5 м х 3 м., Не повече от 50 тона – 15м х 4м.

Вградени платформени везни
Към началото