Как е проектиран горивния филтър на двигателя?

Как е проектиран горивния филтър на двигателя?

Как е проектиран горивния филтър на двигателя? Как работи горивният филтър на двигателя. Не всички автомобили имат обслужваеми горивни филтри. Повечето съвременни автомобили имат филтри като част от модула на горивната помпа в резервоара за гориво, което прави подмяната им скъп бизнес – ако вашият филтър е отделен обект, считайте се за късметлия. При някои модели филтърът се намира в двигателния отсек. Хейнс ще може да ви каже къде е вашият.

Как е проектиран горивния филтър на двигателя?

Филтърът е проектиран да спира чужди частици, като пясък или ръжда, да достигнат до двигателя. Тези частици може да са били въведени на бензиностанцията, в горивото или да са дошли от вътрешността на резервоара за гориво на автомобила, особено ако е по-стар автомобил. Тази задача изисква богат опит, използване на специализирани инструменти и може да отнеме няколко часа в зависимост от вашия модел.

Консултирайте се с ръководството на вашия автомобил, за да видите кога горивният филтър трябва да бъде сменен. Някои производители съветват, че не е необходима поддръжка. Всъщност единственият път, когато може да се наложи да смените горивния си филтър, е когато е блокиран и причинява проблеми с двигателя. Този недостиг на гориво ще доведе до прекъсване на запалването и спиране на двигателя, може да е трудно да стартирате и е вероятно да имате лампа за грешка на двигателя на таблото. Блокираният филтър може също да повреди горивната помпа, така че трябва да се смени възможно най-скоро.

Смяната на филтъра

Ще трябва също да смените горивния филтър, ако сте заредили грешно гориво в резервоара на колата си. Това ще избегне замърсяването на системата, след като резервоарът, тръбите и помпата са изпразнени, промити и напълнени с правилното гориво.

Горивната система на автомобил с впръскване на гориво е под високо налягане, така че ще трябва да я намалите налягането, преди да можете да премахнете филтъра. След като бъде премахнат, проверете дали новият е идентичен и се уверете, че сте го инсталирали по правилния начин.

Всички автомобили са малко по-различни, така че ако е време да смените горивния филтър, използвайте нашия контролен списък преди да започнете и намерете колата си за конкретни инструкции.

Защо трябва да смените горивния филтър

Мръсният горивен филтър ще бъде пълен със замърсители. Важно е те да не навлизат в двигателя, защото рискуват да замърсят горивните инжектори и да причинят повреда на цилиндрите и буталата. Запушеният филтър също ще постави горивната помпа на по-голямо напрежение и тя може да се повреди, което води до потенциално голяма сметка за ремонт.

Как е проектиран горивния филтър на двигателя?
Към началото