Защо испанската муха действа като афродизиак?

Защо испанската муха действа като афродизиак? Може би сте чували за испанската муха, афродизиак, за който се твърди, че повишава сексуалното желание. Това твърдение се носи от зората на интернет и много анекдотични доказателства бяха споделени в подкрепа на това. Но дали това естествено лекарство наистина действа, за да повлияе на сексуалното ви желание и ако да, как?

Винаги е важно да внимавате какво четете онлайн. Това е нещо, което се повтаря отново и отново, но няма конкретни доказателства, които да предполагат, че продуктите, етикетирани като испанска муха, действително увеличават сексуалното желание. Много от тези продукти са по същество захарна вода и не съдържат бръмбара, на който се основава легендата.

Защо испанската муха действа като афродизиак?

Има няколко потенциални обяснения защо хората могат да почувстват повишено сексуално желание след прием на испанска муха. Най-вероятното обяснение е, че това е просто плацебо ефект – когато вярвате, че нещо ще работи, понякога тялото ви може да произведе желания резултат. Освен това, някои от тези продукти може да съдържат стимуланти като кофеин или гуарана, които могат да обяснят всяко увеличаване на желанието.

Ако все още сте любопитни да опитате испанска муха, важно е първо да се консултирате с вашия лекар. Това е продукт, който не е проучван задълбочено и може да има някои потенциални странични ефекти. Освен това винаги е важно да сте наясно с потенциала за токсичност с всеки тип афродизиак. Прочетете, за да научите повече за испанска муха и потенциалните рискове и ползи, свързани с него.

Какво е испанска муха?

Испанската муха е продукт, за който се твърди, че от векове повишава сексуалното желание. Легендата зад него предполага, че този афродизиак е бил използван от римския император Нерон и че е кръстен на испанските конкистадори, които са го върнали в Европа.

Въпреки това, няма конкретни доказателства, които да предполагат, че този продукт действително съществува или че има някакъв ефект върху сексуалното желание. Предполага се, че активната съставка в испанската муха е бръмбар, наречен кантаридин. Този бръмбар се счуква и се прави на паста, която може да се нанася върху гениталиите за повишаване на възбудата.

Въпреки това, повечето от продуктите, които се продават като испанска муха, не съдържат никакъв кантаридин – те са просто захарна вода или други видове стимуланти. Така че няма гаранция, че получавате нещо, което действително може да увеличи сексуалното ви желание.

Защо испанската муха действа като афродизиак?
Към началото