Адвокати и правните услуги

адвокати

Адвокати и правните услуги

  Адвокатите са най-прозрачните участници на този пазар на правни услуги. Кандидатите за статут на адвокат са предмет на определени изисквания от закона. Отношенията с клиента се регулират от адвокатския кодекс за професионална етика, цените се определят от адвокатската колегия, клиентът в случай на злоупотреба от адвоката винаги може да се оплаче от него пред адвокатурата, знанията на адвоката се потвърждават от фактът, че това лице е адвокат, тъй като издържа изпита и изпитната комисия проверява знанията на кандидата за статут на адвокат. Винаги може да бъде проверен адвокат пред вас или частен адвокат, има регистри на адвокатската камара и Министерството на правосъдието. Най-сигурният начин да получите юридически услуги е да се свържете с адвокат.

-Адвокати за частна практика.

Да се ​​обърнеш към частен адвокат за правна услуга е като да играеш руска рулетка. Може да намерите висококвалифициран специалист, който по една или друга причина не иска да получи статут на адвокат, но предоставя правни услуги на високо ниво. Или може да бъде заловен измамник, който ще вземе парите, но няма да предоставя никакви услуги. Ако не познавате този адвокат лично и той няма препоръки от близки хора, тогава вижте само адвокат за смели и рискови хора.

-Адвокатски кантори.

Най-интересната и многобройна група участници на пазара на правни услуги. Всичко, което е свързано с частни адвокати, може да се припише на адвокатски кантори. По-конкретно на този пазар има наистина професионални участници, в тези фирми адвокатите наистина са хора с висше юридическо образование, с трудов опит. Понякога тези фирми разработват свои собствени стандарти за правна помощ.

    -И има втора група адвокатски кантори.

По-специално, фирми, изградени въз основа на договор за „бригада“. Ще ви дам един пример, който е по-разбираем за вас. Решили сте да ремонтирате или построите къща, но искате да бъдете по-евтини и да не отивате в нормална компания. Отваряте рекламен вестник и наемате специалист за правна услуга, който е по-евтин и има собствен екип от работници. Всъщност бригадирът вече търси работници за конкретна работа, бояджии, зидари, майстори, те не работят за него за постоянно. Същият принцип се прилага и за тези юридически фирми. Налице е управленски гръбнак на фирмата, който наема адвокати с малко внимание към опита на тези специалисти. Отношенията служител-работодател понякога не са формализирани по никакъв начин.

За тези юридически фирми техният служител не е служител в пълния смисъл на думата, а на свободна практика, тоест лице, което работи само когато има работа – поръчка. Именно тези фирми работят най-вече като предоставяне на „безплатна“ или „евтина“ правна услуга за Вашите приложения и въпроси от Интернет. Целта на тези адвокатски кантори е да реализират печалба, но всъщност да извличат пари от вас. Дойдете на среща с адвокат … По-точно, най-често изглежда така. Оставихте въпрос за проблем, който ви интересува, на един от сайтовете в интернет, където обещаха да ви помогнат безплатно. След известно време те ви се обадиха и ви поканиха за консултация или за правна услуга. И така стигнахте до тази фирма.

Те незабавно сключват договор с вас и вие започвате да плащате за техните „услуги“, въпреки че в интернет ви беше обещано, че помощта ще бъде безплатна.

Специалист, който ще изготви документ за вас няма да видите дали има опит или не, няма да проверите дали адвокат ще ви напише документи или не, няма да знаете. Втората точка, ако предоставянето на правна помощ включва съдебна защита, в този случай ще видите адвоката на тази фирма. Но е малко вероятно това да ви улесни и проблемът е в това. Именно юридическите услуги на тези юридически фирми са най-недоволни. Веднъж седмично хората ни се обаждат, всъщност измамени, и искат да преследваме „адвоката“, а по време на диалога установяваме, че името не е адвокат и дали той е адвокат не е ясно, а договорът сключен с една от добре познатите фирми …

Изводи

   Какво трябва да вземете от този материал. Ако имате адвокат, когото познавате (познавате го лично или той има добри препоръки от вашите приятели или роднини), в когото сте сигурни, че е професионалист и ще може да ви помогне, и няма значение дали е адвокат или частен адвокат, свържете се с него. Ако нямате такъв адвокат, но се нуждаете от правна помощ и търсите адвокат на сайтове в Интернет или другаде за реклами, свържете се с адвокати, включително мен. Не рискувайте парите си и резултата от разрешаването на спора или проблема.

Към сайт за правна помощ – в сферата на недвижимите имоти в Слънчев бряг.

Адвокати и правните услуги
Към началото