Топки за йога упражнения

Топки за йога

Топките за йога са чудесен аксесоар за йога практиките.         

При провеждане на йога практики с топка добре се подобрява кръвообръщението, подсилва се мускулния тонус. Упражненията с топка са подходящи за всички възрасти.

При асаните с топка могат да се разтегнат малко по-затънтени места на тялото. Добър е ефектът от упражненията с топка при работа върху областта на ходилата, раменете и пириформиса.

Топки за йога

Комплексът йога упражнения с топка нежно отпуска мускулите, сухожилията и ставите и укрепва цялото тяло. Развива се балансът на духа и тялото. Йогата върху топка добавя нещо ново и интересно. Задължително е топката да бъде поставена върху йога постелката или върху някаква нехлъзгаща се повърхност.  Това е много важно, топката да не се хлъзне, да можете да сте спокойни и сигурни, докато правите своята йога практика. Избирайте топка за Вашата тренировка според Вашите физически данни. Съществуват много ефикасни и красиви йога асани за трениране на баланс и добро разтягане, както и укрепване на Вашите мускули по цялото тяло.

С топка е определено по-интересно и забавно да провеждате практиките си. Много разнообразие можете да внесете при практикуването на йога с топка. Работа върху координацията Ви, сръчност, прецизност, дихателни упражнения. Усмивката на лицето допълнително ще отпусне тялото и ума и ще Ви помагне  повече да се насладите още на йога асаните сгтопка. Когато имате на разположение спокоен ум, можете да отидете отвъд границите на тялото си и да се разтегнете повече от обикновено възможното.

Топките за гимнастика, известни също като топка за упражнения, топка за баланс, швейцарски топки, топка за йога, фитнес топка или фитбол) са много повече от просто забавление за сядане и отскачане.

Топките те са чудесен начин да подобрите силата, кардио издръжливостта и баланса си.

Чрез извършване на основни тренировъчни движения (например лицеви опори, клекове и изправяне на дъска) на нестабилна повърхност, тялото получава допълнително натоварване и се активират допълнителни мускули по тялото, за да се поддържа баланс.

Топки за йога упражнения
Към началото