Търсачките при онлайн рекламата

Търсачките при онлайн рекламата

Търсачките при онлайн рекламата

Изобретението на търсачките позволи на рекламодателите да получат много повече от само рекламата въз основа на заявките за търсене.

Търсачките при онлайн рекламата. Така те успяха да определят какво търсят клиентите на своите сайтове. Това им даде възможност да съсредоточат рекламите си върху точките, където броят на кликванията беше най-голям.

Когато Planet Oasis стартира първата рекламна услуга за търсачки през 1996 г., тя скоро беше копирана от много други търсачки, включително Yahoo.

През 2000 г. новосъздадената търсачка Google стартира своята рекламна услуга за търсачки AdWords, въпреки че никой не знаеше кои са те по това време.

Първоначално стартирана като CPM услуга, рекламната мрежа на AdWords бързо промени своя модел на CPC или CPC.

За разлика от други рекламни модели от миналото, които оценяваха рекламата с фиксирани месечни разходи, рекламата в търсачките беше различна. Тъй като всяка заявка за търсене имаше ограничен брой рекламни карета, рекламодателите трябваше да наддават един срещу друг, за да могат да показват рекламите си.

Този тип офериране за ключови думи породи рекламен модел с плащане на кликване и той все още е най-широко използваният и популярен метод за показване на реклами в Интернет днес.

Плащане на кликване. Просто и сложно обяснение …

Ако сте нови в рекламата с плащане на кликване и не сте много технически напреднали, ето просто обяснение.

Представете си, че имате магазин за хранителни стоки и искате да го рекламирате на потенциални клиенти във вашия район. С малък рекламен бюджет от няколкостотин долара, скъпата реклама определено не е за вас. Вместо това решавате да инвестирате маркетинговия си бюджет в производството на листовки. Всяка книжка струва пари, а листовките с по-високо качество са по-скъпи.

Поставяте тези листовки на стойка близо до магазина ви, както и в други магазини в района. След няколко дни забелязвате, че средният брой клиенти в магазина ви е започнал да се увеличава.

Излизате навън и виждате, че почти всички листовки, които сте оставили навън, са разбити. Би било разумно да заключим, че листовки, публикувани на щанда и в други магазини, привличат клиенти.

Разбира се, математик може да направи забележка, че това може да е просто злополука, но можете да попитате клиентите как са научили за вашия бизнес или да предложат отстъпка при покупка при показване на талон.

Това е по същество как работи рекламата с плащане на кликване.

Търсачките при онлайн рекламата
Към началото