Полезните тренировки за отслабване

Полезните тренировки за отслабване

Полезните тренировки за отслабване

Не правете прекалено често интервални тренировки с висока интензивност; два пъти седмично са достатъчни. В други дни можете да правите кардио със средна интензивност.

Полезните тренировки за отслабване. Не бива да прекалявате и с бягането. Опитен треньор по бягане и физиолог Сюзън Пол ни съветва.

 Колко често трябва да бягаме?

Започнете с три тренировки на седмица и ако желаете, допълнете програмата с още две кръстосани тренировки. Например танци, йога, зумба и други. Не само ще отслабвате, а и ще изпитвате радост и ще се забавлявате.

Контролен списък за тези, които искат да отслабнат бързо

Изчислете колко калории консумирате на ден.

Извадете 500 калории от дневните си нужди. В зависимост от теглото си и желаната скорост на отслабване можете да извадите повече или по-малко килокалории, но във всеки случай не трябва да намалявате диетата с повече от 1100 ккал: това може да бъде опасно за здравето.

Направете меню, така че около 30% от всички калории да са протеини и 10-45% въглехидрати.

Правете 3-5 тренировки на седмица. Изчислете физическата си активност по такъв начин, че да изгорите около 600 калории за една тренировка. Ако нямате време, опитайте интервална тренировка с висока интензивност.

Правете кардио, ако искате само да отслабнете, и добавете сила към него, ако искате да поддържате мускулна маса.

Избягвайте стреса. Много проучвания показват връзка между стреса и висцералните мазнини. Прочетете повече за това в тази статия.

Наспивайте се. Проучванията показват, че липсата на сън увеличава апетита и това е много вредно за здравето на тялото Ви.

Забравете за строгите диети и изтощителните тренировки. Нашето тяло е много гъвкава система, която бързо реагира на най-малките промени в обичайния начин на живот. Така че не е трудно да свалите няколко килограма.

Няма нужда да се измъчвате с диети за отслабване. Хранете се умерено, балансирано, изхвърлете вредните храни от менюто Ви, заложете на плодовете, зеленчуците, ядките, здравословните храни, които ще Ви снабдят с ценни хранителни вещества и много енергия и живителна сила. Всеки ден се движете много, тренировките са важни за Вашето ежедневие за отслабването Ви.

Полезните тренировки за отслабване
Към началото