Подаръкът златни монети

Подаръкът златни монети. Преди да купим злато за децата, не забравяйте да помислите за неговото съхранение. Какъв би бил най-удобният начин за съхранение? Имате три възможности:

  • пазете златото си у дома
  • съхранявайте го в банков сейф
  • съхранявайте го в сигурен трезор

Ако изберете да съхранявате златото си у дома, ще трябва да се уверите, че то е на сигурно и скришно място. Можете да използвате различни места, стига те да са сухи и огнеупорни.

Подаръкът златни монети

Най-добрият вариант за съхранение у дома е използването на сейф или каса. Вероятно това е най-безопасното решение. Но въпреки това, трябва да обърнете внимание на вида на сейфа, който избирате.

Експертите предупреждават, че обикновения огнеупорен сейф е напълно безполезен за запазване на вашите златни монети от крадци, особено ако е на видимо и достъпно място във вашия дом.

За най-голяма сигурност специалистите препоръчват използването на трета страна, като избор на хранилище, защото по този начин се предоставя по висока степен на защита и също включва и застраховка.

Заплащане на данък върху унаследено злато или златни монети

В някои държави, когато се наследява злато на кюлчета или златни монети, дори друг вид благородни метали, върху тях може да се начисли данък, който трябва да бъде платен към държавата.

Това е хубаво да се има в предвид когато оставяте подобно наследство на децата си. Има значение, защото когато инвестирате в златни монети вие на плащате данъци. Това е така защото в повечето страни златото не се облага с ДДС.

Ако обмисляте да закупувате по-голямо количество злато е по-добре да вземете златни кюлчета, вместо златни монети, защото по този начин можете да закупите повече злато на по ниска цена за грам. Това е така защото кюлчетата имат по-ниски разходи за изработка от колкото красивите добре проектирани златни монети.

Така че, ако не можете да решите какво да купите като подарък на децата си – златни кюлчета или златни монети – здравословна комбинация от двете може да бъде добър вариант, ако искате те да се възползват от потенциални бъдещи печалби от цената на златото.

Подаръкът златни монети
Към началото