Има ли пластмасови градински люлки?

Има ли пластмасови градински люлки?

Има ли пластмасови градински люлки? Проверете дали Вашата пластмасова градинска люлка е обработена за защита от ултравиолетови лъчи. Пластмасата е лек, евтин и практичен материал. Пазарът предлага различни възможности, включително продукти от рециклирани материали. Пластмасата не се плаши от влага, не гние и не ръждясва. Рамката на такава градинска люлка може да се измива и разглобява. Но пластмасата е уязвима на тежки студове, така че през зимата е по-добре да не оставяте такава люлка навън.

Има ли пластмасови градински люлки?

Градински люлки от дървен материал. Дървените люлки създават топла и уютна атмосфера, но изискват по-внимателна поддръжка. Когато избирате дървена градинска люлка, на първо място трябва да обърнете внимание на това колко и с какво точно са импрегнирани. Обикновено за защита на дървото се използват специални антисептици и лакове, които предпазват от гниене и гъбички.

Също така си струва да се вземе предвид видът дърво, от което е направена градинската люлка. Например иглолистна дървесина или мека дървесина като лиственица, бор или смърч са по-достъпни, но изискват редовна поддръжка и обработка. Твърди или екзотични дървета като тиково дърво или махагон са по-издръжливи, но и по-скъпи.

Ратанова градинска люлка

Изкуственият ратан за градинска люлйа е по-здрав от естествения. Устойчив е на агресивни среди, като белина или сол, така че продуктите от него могат да се използват край басейна или на плажа.

Сред моделите от ратан, които са популярни днес, са висящи пашкули или люлки-гнезда на опорния крак. Такива конструкции са изработени от естествен или синтетичен материал с основа под формата на метална рамка.

Естественият ратан е напълно екологичен, но струва повече. В допълнение, той е взискателен в грижите и експлоатацията: този материал не харесва и е чувствителен на резки промени в температурата, пряка слънчева светлина и изисква внимателно съхранение.

Продуктите, изработени от изкуствен аналог, са устойчиви на външни фактори и достъпна цена. Лесно издържат на лошо време, не избледняват на слънце, могат да се перат със специални препарати и да се съхраняват като всяка друга градинска мебел.

Има ли пластмасови градински люлки?
Към началото