Анталия през цялата година?

Анталия през цялата година? Не винаги е чак толкова горещо в Анталия през лятото. Например, турист разказва: веднъж имахме голям късмет и отидохме на поход в района на Анталия през юни. Тогава температурата на въздуха беше комфортна почти до края на месеца. Но след това започна да се пържи толкова много, че не исках да напускам стаята през деня.

Морето се затопля до +27 °C през лятото. Температурата на водата е приятна, но никак не освежаваща в горещините.

Анталия през цялата година?

Чудесно време за пътуване до Анталия. Времето там е хубаво през по-голямата част от есента. Вече не е толкова горещо, колкото през лятото, но все още можете да правите слънчеви бани и да плувате в морето с комфортни +20–25 °C въздух и +23–25 °C вода. При такива метеорологични условия е добре да си почивате с децата.

Елате от средата на септември (основният поток от туристи просто ще намалее) до началото на средата на ноември. Към края на есента ще започнат обилни валежи.

Анталия през пролетта

Пролетта също е подходящо време за посещение на Анталия. Там можете да плувате в морето през цялата година, но все пак през март-април въздухът няма да се затопли достатъчно и ще бъде неприятно да излезете от водата.

През март все още е сравнително студено – около +14 ° C, възможни са силни валежи. Но през април и май въздухът се затопля до +20 ° C, до същата температура като морската вода по това време.

През майските празници вече можете да плувате и да правите слънчеви бани в курорт в Анталия. Освен това е време за беритба на ягоди!

Анталия през зимата

Малко хора отиват да почиват в Анталия през зимата. По това време определено няма да правите слънчеви бани и няма как да правите плуване в морето. Но ще забравите за студовете, температурата на въздуха през зимните месеци рядко пада под +10 ° C.

В целия регион обаче вали много дъжд. Въпреки тези дъждове на много хора им хареса да живеят в Анталия през зимата. Много тихо, просторно и евтино е.

Области. Къде е най-доброто място за живеене

Сега Анталия се състои от пет административни района с техните микрорайони. Някои от тях се считаха за предградия, но сега са удобни места за живеене на жителите на Анталия. Условията за отдих се различават в различните региони и аз ще ви кажа как.

Анталия през цялата година?
Към началото