11 мита за коучинг – продължение

коучинг

Мит 6. „1 сесия ми е достатъчна, за да реша всички въпроси.“

Коучинг не е вълшебно хапче. Една сесия може да е достатъчна за решаване на проста заявка. Ако искате да постигнете значителен напредък в определена област, за да достигнете ново ниво на живот, имате нужда от постоянна работа върху себе си. И подкрепата на треньора през този период ще бъде много ефикасна и ефективна за Вашия напредък.

Мит 7. „С коучинг трябва да се потопите във всичките ми проблеми, това е неприятно.“

Основната разлика между коучинг и психологическото консултиране е, че коучингът се фокусира не върху миналото и проблемите, а върху бъдещето, върху вашите цели, задачи, визия за бъдещия живот.

Треньорският процес обаче наистина не винаги е приятен. Когато човек осъзнае собствените си бариери, собствените си негативни убеждения, осъзнава и приема своите „тъмни“ страни – емоциите могат да бъдат много различни, включително и негативните. Сълзите по време на сесия са нормални. Добрата новина е, че каквото и да сме наясно, ние вече контролираме. Това, за което не сме наясно, ни контролира.

Мит 8. „Имам нужда от треньор, който разбира моето поле, има същия опит като мен.“

Всъщност треньорът няма нужда да разбира вашата област, спецификата на вашето искане. Вие самите познавате съдържанието и спецификите много добре и това е достатъчно.

Коучингът е ефективен, тъй като коучът не работи със съдържание, а със структура: вашите ограничаващи убеждения, модели (повтарящи се модели на поведение), успешни и неуспешни стратегии и много други елементи, но не със съдържание.

Мит 9. „Винаги ще имам нужда от треньор, ще разчитам на него.“

Основната задача на коучинга е човек да се научи в крайна сметка сам да решава подобни и по-амбициозни задачи. Това се постига чрез повишаване на нивото на информираност, осъзнаване на техните успешни стратегии, умението за управление на убежденията и умението за самообучение. Клиентът придобива всички тези умения, когато работи с треньор.

Мит 10. „Коучингът е само за известните, за върховете. И аз съм прост инженер. „

Коучинг за всеки, който е отдаден на собствения си успех, който е готов да предприеме действия за създаване на по-добър живот.

Мит 11. „Живея в малък град, нямам възможност да се свържа с треньор.“

Можете да работите с треньор и онлайн, например чрез Skype. Възможността за работа по Skype също често е по-удобна за жителите на мегаполиси, за да се спести време, така ценно в настоящето ни.

Ние сме Scillception. Можете да разгледате сайта ни: https://skillception.com

11 мита за коучинг – продължение
Към началото