За сглобяемите къщи са необходими по-малко материали

За сглобяемите къщи са необходими по-малко материали

За сглобяемите къщи са необходими по-малко материали. Възнамерявате да построите дом, но сте ужасени колко ужасен е процесът за околната среда? От началото до края традиционната къща, построена на място, е вредна за околната среда.

Не ни вярвате? Една средна сграда с две спални произвежда 80 тона въглероден диоксид. За щастие, това е мястото, където идват сглобяемите домове по поръчка. Сглобяемите домове не само са по-бързи за изграждане и по-достъпни от къща, построена на място, но също така са по-добри за околната среда.

За сглобяемите къщи са необходими по-малко материали

Ето няколко причини, поради които сглобяемите домове по поръчка са екологичният вариант за вас. По-малко строителни материали. Екологичността на сглобяемите домове започва веднага, защото сглобяемите жилища са изградени по специфични размери. Това намалява отпадъците, тъй като се изискват (и изхвърлят) по-малко материали по време на производствения процес. Фабрично построеният дом означава, че контролът на качеството може да бъде много висок, като същевременно се минимизира броят на загубените строителни материали.

Гвоздеи, керемиди, тухли, бетон и изолационни материали са примери за строителни материали, които могат да се окажат на депото по време на традиционното строителство на дома, но това се предполага, че строителната компания следва местните разпоредби. Някои избират да режат ъглите и в опит да спестят пари прибягват до незаконно изхвърляне на отпадъци от строителни материали, замърсявайки водите и почвата.

По-ниски парникови емисии

Традиционно построеният дом изисква много тежко използване на оборудване и изисква транспортиране до и от работното място. Често се налагат и допълнителни пътувания до магазините за хардуер и консумативи, за да се вземат допълнителни консумативи – за разлика от сглобяемия дом. И накрая, работниците трябва да пътуват до работното място всеки ден.

Информация за сглобяеми къщи за Нидерландия можете да видите на сайта на производителя Tesseract Homesтук!

Когато купувате сглобяем дом, можете не само да имате дом по поръчка, но можете да имате дом, който е сглобен ефективно на място. Това означава намалени парникови емисии по време на строителния процес – и вие ще се нанесете в дома си по-рано.

По-малко отпадъци на място

Тъй като сглобяемите къщи се произвеждат в контролирано съоръжение, действителният процес на сглобяемо строителство създава малко отпадъци. Къщите, построени на място, се изграждат на милостта на времето, което означава, че материалите могат да се повредят от времето или строителството може да се забави.

За сглобяемите къщи са необходими по-малко материали
Към началото