Важността на ски застраховката

Важността на ски застраховката

Какви са възможните трами при каране на ски и защо е важна ски застраховката

Продължаваме описателно относно травмите и важността на ски застраховката.

Характерни симптоми: силна болка, затруднено извършване на активни движения, видима промяна в очертанията на ставата.

Важността на ски застраховката. Първа помощ: обездвижване – при луксации на лакътната става ръката се окачва на шал, рамото – окачва се или се бинтова към тялото, бедрото – поставя се шина (например от две ски) от петата до подмишница. За намаляване на болката се използват аналгетици. Намаляването на луксацията изисква специални знания и умения, в противен случай нараняването може да се влоши. Ако не се лекува, изкълчването може да се повтори със значително по-малко усилия (хабитуално изкълчване), възможно е и развитие на артрит и други патологии на увредените стави.

• Счупването е тежко и за съжаление типично нараняване, нарушение на целостта на костите в резултат на удар или огъване. При скиорите най-честите фрактури на пищяла и бедрата са

Важността на ски застраховката. При скиорите най-честите фрактури са на тибията и бедрената кост, както и вътреставните фрактури на глезените. Възможни са непълни фрактури (пукнатини), при които целостта на костите е нарушена в лека степен, а функциите на крайниците са запазени.

Характерни симптоми: силна болка, подуване, видима деформация на увредения крайник; при фрактури на глезена – хрускане на костни фрагменти при натиск.

Първа помощ: обездвижване на крайника чрез налагане на шина (например от ски), студено, при открити фрактури – спиране на кървенето, налагане на превръзка (за предпочитане асептична); За да се предотврати развитието на болков шок, могат да се използват аналгетици или, ако няма такива, силен алкохол (една доза до 50 g). Самолечението на фрактури е изключено, тъй като може да доведе до пълна загуба на функция на увредения крайник. Костни фрагменти, които се отчупват при непълни и вътреставни фрактури, могат да се скитат в продължение на много години в непосредствена близост до ставата, да проникнат в нея и да причинят внезапни блокажи.

Важността на ски застраховката
Към началото