С какви средства може да се отпуши запушен канал

запушен канал

Това, с което може да се почисти запушен канал

На всички е познат старият разпространен начин на изпозване на бутало за почистване на запушен канал. В същото време този аксесоар е подходящ единствено за работа с метални тръби. Защото съставките на пластмасовите изделия не могат просто да не издържат на това почистване.

И все пак, знаем, че буталото не се явява панацея. С него могат да се елиминират отлагания, но ако са в повече, не. Затова е нужно да се използва обичайно алкално средство за почистване на канализационните тръби. И така изливате го в канала, и алкалното вещество ще започне да унищожава всички отпадъци. Те имат органичен произход, като в същото време не нарушава целостта на канализационната система.

Това, което следва да не забравяте е

Не всяка пластмасова тръба е в състояние да издържи на въздействието на химикалите. Нужно е, за да не повредите канализационната тръба, направена пластмасов материал, преди да излеете лекарството, внимателно да прочетете дадените Ви в опаковката инструкции за неговата употреба.

Ако обаче случаят е такъв, че блокирането и запушването е голямо, това може да доведе до изпръскване и връщане на водата обратно в мивката, с което може да се нанесат повреди върху повърхността на санитарното оборудване. Освен това е необходимо да се осигури вентилация на помещението и да се носят ръкавици по време на манипулацията. Внимавайте и се предпазвайте от контакт с устата и очите на това средство за запушване на канали у дома и също от неговите изпарения, не вдишвайте.

Надяваме се съветите ни, да са ви били от полза

В случай, обаче, ако химията не е успяла да премахне запушването, преди да тръгнете да демонтирате тръбата, за да я почистите, почакайте, защото има и един механичен начин за отпушване на канали.

Ефектът е голям и се постига чрез използване на автоматична машина, която почиствас помощта на спирала.

Да, вярно е, че за тази услуга ще трябва да се обадите на професионален водопроводчик, цената на услугите му обаче със сигурност ще бъде по-малка от цената на демонтажа на тръбата.

Вие може да пробвате да премахнете блокирането със стандартен водопроводен кабел.

Някои експерти в този случай работят дори с два кабела наведнъж, които по време на въртенето почистват цялата повърхност на тръбите отвътре. Може да се употреби и методът за подаване на вода под високо налягане в запушената тръба. Това също е работещ метод за отпушването на каналите.

С какви средства може да се отпуши запушен канал
Към началото