Последна част от Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове

Последна част от Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове

Последна част от Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове

Последна част от Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове. Етап 11 на SEO – подобряване на използваемостта и конвертирането

Колкото по -удобен е сайтът, толкова по -удобно е да сме на него и времето за взаимодействие с него ще се увеличи. А действията ни на определен сайт са поведенческите фактори, които оказват силно влияние върху класирането. Ето защо е важно да обърнете внимание на подобряването на използваемостта на вашия проект.

Анализът на използваемостта на ресурса се извършва от UX специалист, чиято задача е не само да разработи препоръки, целящи да направят възможно най -удобния, интуитивен и модерен уебсайт възможно най -удобен, но и да увеличи конверсията:

Красив и модерен дизайн увеличава лоялността на потребителите и дава конкурентно предимство пред другите сайтове.

Той има положителен ефект върху поведенческите фактори. На такъв сайт потребителите прекарват повече време и процентът на отпадане намалява.

Удобство за гледане от мобилни устройства. Напоследък количеството мобилен трафик се увеличава. И като правим взаимодействието на потребителя със съдържанието все по -удобно, ние покриваме допълнителна част от целевата аудитория.

Увеличение на конверсията. Удобни и прости формуляри за поръчка, потребителите не оставят изоставени, попълвайки наполовина. Голям брой задължителни полета, които могат да бъдат пропуснати, или нелогична последователност от стъпки само обърква и е по -лесно да направите поръчка на друг ресурс.

Изход:

Процесът на привеждане на проект към ТОП за целеви заявки включва много важни етапи от популяризирането на уебсайтове. Но постигането му не означава прекратяване на работата. Алгоритмите на търсачките непрекъснато се усъвършенстват и за да се поддържат и подобряват постигнатите резултати, е необходимо своевременно да се приспособяват към новите изисквания и постоянно да се работи върху сайта, като го прави удобен за потребителя.

SEO оптимизация

Набор от дейности, който включва вътрешна и външна работа

Вътрешна оптимизация

Извършва се, за да се подобри взаимодействието на потребителя и търсачката със сайта. Тя може да бъде разделена на 2 части – видима и невидима за потребителя.

Видима част

Структурата е фиксирана, използваемостта е подобрена, описанията на страниците са оптимизирани – мета тагове и заглавки, при необходимост се създават допълнителни целеви страници, подобрява се съдържанието, добавя се връзката между страници и много други.

Невидима част

Образува се семантично ядро, добавя се микроразметка на съдържанието, подобрява се скоростта на зареждане на страницата, сайтът се адаптира за мобилни устройства, повишава се нивото на сигурност на обмена на данни със сайта, опростява се индексирането на сайта от роботи за търсене, различни дубликати и безполезни страници и различни видове уеб анализи са премахнати.

Външна оптимизация

Тя ви позволява да повишите нивото на разпознаване и доверие в сайта както сред потребителите, така и в търсачките. Външните задачи за оптимизация включват всички задачи, които влияят върху увеличаването на разпознаваемостта на сайта и се изпълняват не на сайта на проекта, а на други сайтове, социални мрежи, форуми, рецензии и други уеб сайтове.

Оптимизация на уебсайт или как работи SEO?

Вътрешна оптимизация

Вътрешните действия за оптимизация подобряват сайта и имат пряко въздействие върху позицията му на сайта. Творбите са разделени на:

компилация на семантично ядро ​​(избор на ключови думи, за които се планира популяризиране на ресурса);

подобряване на вътрешната структура на ресурса (CNC, Robots.txt, карта на сайта);

отстраняване на технически грешки (дублиращи се страници, прекъснати връзки, увеличаване на скоростта на зареждане на сайта);

непрекъснато подобряване на използваемостта на ресурса (удобство за потребителите);

увеличаване на релевантността на страниците (съответствие с искането на потребителя);

оптимизиране на изображенията;

внедряване на вътрешно свързване.

Вътрешната оптимизация е най -трудоемката работа, тя трябва да се извършва постоянно. Вътрешната оптимизация трябва да се разглежда като ключов фактор за успеха на вашия проект.

Сайтът трябва да бъде с високо качество, бърз, удобен за потребителя и изцяло да предоставя информацията, за която е дошъл при Вас.

Последна част от Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове
Към началото