От какво стават аварии в канализацията?

От какво стават аварии в канализацията?

От какво стават аварии в канализацията? Авария в канализация във вашия дом може да бъде лоша новина за сметката ви за вода, да не говорим колко пари може да струва смяната на тръбите в дома ви. Следователно е важно тези ВиК проблеми да бъдат открити навреме, преди да могат да причинят щети. Предупредителните знаци, че вашата канализационна система не работи правилно, могат да включват запушвания и вода в дома ви. Това може да означава, че пускате водата в тоалетната си и вода може да изтече от кухненския кран. Ето някои потенциални причини за ВиК проблеми с канализацията, за които да следите:

От какво стават аварии в канализацията?

1. Запушени канали

Ежедневното използване на кранове и канали може да причини запушвания от косми, мъртви кожни клетки, остатъци от сапун или дори минерали, съдържащи се във водата. Тези неща могат да залепнат по стените на тръбите и да ги свият. Изливането на грес в канала само ще влоши този ВиК проблем, защото привлича другите предмети да се залепят по стените. Запушванията са особено проблематични, ако си проправят път в главна или вторична канализационна линия, причинявайки натрупване на вода от по-рано. Ранен признак на запушване може да включва бавно източване или слаб воден поток.

2. Корени на дървета

Вашите тръби не са единствените неща, които се простират под земята. Корените на дърветата могат да се простират на големи разстояния под повърхността. Ако вашите тръби и корен на дърво се докоснат, ефектът може да бъде намеса във вашата канализационна система. Корените имат способността да растат наоколо и да свиват тръбите ви, като ги свиват подобно на запушалка. За съжаление, клоните на дърветата също могат да причинят ВиК авария.

3. Стари тръби

Ако вашата канализационна система не е инсталирана сравнително скоро, тогава тя вероятно е направена от желязо. Проблемът с желязото е, че има тенденция да ръждясва и да се износва, което може да доведе до течове. Изтичаща тръба може да доведе до неправилно източване, резервни копия и по-скъпа сметка за вода.

4. Неправилно инсталирана система

Ако който и да е инсталирал водопроводната инсталация в дома ви, не го е направил правилно, тогава има шансове никога да не е източвал правилно. Това може да ви причини огромно неудобство, ако този проблем се комбинира с други рискови фактори. За съжаление, това е вид ВиК проблем, който може да изисква известна работа по вашата система, за да бъде поправен.

От какво стават аварии в канализацията?
Към началото