От какви материи се изработват пижамите?

От какви материи се изработват пижамите?

От какви материи се изработват пижамите? Да, те са добри за производство на пижами. Това са наистина, можем да кажем, страхотни материали за изработка на летни пижами. Тези тъкани се класифицират като изкуствени, тъй като се получават чрез обработка на дървесни влакна. Въпреки това, те почти не са по-ниски от естествените. Вискозата диша, перфектно абсорбира влагата, антисептична, не искри при триене. Моделът също е хигиенична тъкан.

От какви материи се изработват пижамите?

Впечатлява с лекота, практичност (не се мачка, устойчива на механични повреди, има нисък процент на свиване при пране – до 0,5%). И двете материи изглеждат страхотно, създават приятно текстилно усещане за кожата. И най-важното е, че пижамите от тях са по-евтини, отколкото от коприна или от 100% памук. Това прави този вид пижами предпочитани от много хора.

Стилове, оборудване и стилове на пижами

 Модната индустрия не е пренебрегнала такава важна част от гардероба като пижамата. Стилът и предлагането в раздел „спално облекло“ за мъже и жени обаче е различно.

Популярни стилове на дамски пижами:

• Класически. Тази пижама се състои от широк панталон и широка риза с копчета. Като кройка моделът е подобен на мъжкия.

Изискванията на съвременния свят обаче са принудили дизайнерите леко да модернизират класическата кройка. Вариации на тема класика сред дамските пижами са комплекти, състоящи се от свободен пуловер и панталон или брич с еластична лента в долната част на крака.

• Модел с шорти, капри, брич. Бихме нарекли този стил „лека класика“. Тъй като тези пижами са ушити от леки тънки материи (коприна, вискоза, сатен) и са предназначени предимно за летния сезон. Горната част на такава пижама е потник, топ или тениска. Предлага се и скъсен вариант на ръкава, за да създаде максимален комфорт за сън и почивка през лятото.

• Пижама-гащеризон. Пижамите от една част (най-често от хавлиени, велурени, поларени) са идеални за зимата и за тези, които много се въртят в съня си.

От какви материи се изработват пижамите?
Към началото