Неспазване на препоръки след лазерна епилация

лазерна епилация

Неспазване на препоръки след лазерна епилация

Препоръките за грижа за лазерно третирана кожа не са измислени просто така. Те помагат да се сведат до минимум нежеланите реакции.

Ако пренебрегнете тези правила и, например, отидете на слънчеви бани на открито, можете да получите изгаряне или да получите промени в пигментацията. Ограничението за посещение на басейна и сауната, както и използването на алкохолни продукти в продължение на 3 дни, Ви ппредпазва да избегнете агресивни ефекти върху кожата и да насърчите ранното им възстановяване.

Също така използването на овлажнители и пантенол. Тези, които не спазват тези препоръки, могат да се оплачат от неприятните последици от лазерната епилация и да твърдят, че методът не оправдава очакванията.

Игнориране на прегламентирано време за почивка между сесиите с лазерна епилация

Интервалът между сесиите се определя от специалиста индивидуално, в зависимост от фототипа и структурата на косъма наклиента.

Съществуват обаче и средни показатели: между манипулации 1 и 2 – почивка от 3-4 седмици и с всяка следваща процедура по лазерна епилация в рамките на предписания курс този интервал се увеличава с 2 седмици, тъй като космите растат по-бавно.

Пълният курс изисква 7-10 посещения в салона. Може да са необходими поддържащи сесии (1-2 пъти годишно) 1,5 години след завършения курс.

Ако не се придържате към „графика“, изчислен от специалиста, космите ще пораснат по-бързо и ще станат по-твърди. Клиентът може да реши, че това е липса на резултат и да напусне започнатия курс.

Пренебрегването на поддържащите манипулации може да доведе до частично възстановяване на окосмяването. Тъй като здравото тяло ще се опита да възстанови нормалната линия на косъма, като стимулира спящите фоликули.

Желание бързо да получите резултати

Методът за еднократно премахване на окосмяването завинаги просто не съществува, което означава, че трябва да бъдете търпеливи. Важно е да се разбере, че лазерното лъчение „убива“ само онези фоликули, които са в активната фаза. Което означава, че само при една процедура ще бъде възможно да се отървете от около 10-15% от окосмяването. В редки случаи до 30 %.

Източник: Дерматологична клиника ИНФИНИТИ: https://www.infinity-clinic.com/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/

Неспазване на препоръки след лазерна епилация
Към началото