Най-добрите авточасти на колите за скрап

Най-добрите авточасти на колите за скрап

Най-добрите авточасти на колите за скрап. Вашият автомобил се състои от безброй метални части, които се предлагат във всякакви размери. Но когато става въпрос за продажба на тези части като метален скрап, ще искате да се съсредоточите върху по-значимите части, които ще струват прилична сума пари.

Най-добрите авточасти на колите за скрап

  • Каталитични преобразуватели

Престъпниците обичат да крадат каталитични конвертори и това трябва да ви подскаже колко ценно е това. Cat-cons се състоят от благородни метали (напр. платина, паладий и др.) и могат да ви донесат няколкостотин долара, когато ги продадете като скрап.

  • Джанти

Джантите на вашия автомобил са проектирани да издържат теглото на автомобила, поради което са изработени от твърд метал. Плюс това, вероятно имате четири от тях, които могат да ви спечелят доста стотинки, когато бъдат продадени за скрап.

  • Автомобилни панели и рамки

След това не забравяйте, че вашата кола също има много рециклируеми метални панели и рамката, която държи всичко заедно. Ако колата Ви е непокътната, това означава, че имате врати, капак и покрив, които можете да бракувате най-малкото за пари. Дори колата Ви да е пълна развалина, все още имате много стомана от рамката, която можете да продадете като скрап.

  • Автомобилни двигатели

Един типичен автомобилен двигател тежи повече от 150 килограма. Така че това би трябвало да ви подскаже колко твърд метал се използва за изграждането на двигателен блок, който е достатъчно здрав, за да задържи процеса на горене вътре.

  • Цели коли

Да предположим, че не ви се иска да разкъсвате колата си парче по парче, за да извадите частите, които искате да бракувате. Не забравяйте, че можете да бракувате колата си цяла! Можете да направите това, като се обадите на автопроизводител, който ще купи колата ви цяла. Те дори извършват пикапи за скрап, за да изтеглят превозното средство от дома ви.

Най-добрите авточасти на колите за скрап
Към началото