Натурална козметика за кожата след 30-те години

Натурална козметика

Натурална козметика. Ще ви представим най-добрата грижа за кожата на лицето с натурална козметика след 30-те години, която можете да ползвате.

Натурална козметика. Сутрин

1. Почистване – Ако всичко друго не помогне, тази първа стъпка трябва да се извършва всяка сутрин и вечер. Най-добре е да потърсите натурални продукти за измиване на лицето, които съдържат подхранващи кожата витамини, като витамин А, витамин В2, витамин В12 и витамин Е.

2. Ексфолиране – Ексфолиантите не бива да се използват ежедневно. 1-3 пъти седмично е напълно достатъчно, за да премахнете мъртвите кожни клетки, без да причинявате дразнене. В дните, когато не ексфолирате, просто използвайте почистваща козметика самостоятелно.

3. Тонизиране – Тонизирането на кожата е една от най-честите стъпки, които са изоставени от грижата за кожата. Тонизирането може да помогне за стягане на порите, премахване на замърсяванията и възстановяване на баланса на кожата ви. Най-добрите опции са за тонер балансиращ вашето pH. Най-добрите продукти за тонизиране включват екстракт от гроздови семки или екстракт от праскова.

4. Овлажняване – Керамидите са ключови съставки, които трябва да търсите в овлажнителите. За да бъдем конкретни, потърсете фитоцерамиди , които са керамиди от растителен произход. Това са восъчни липиди, намиращи се естествено в кожата, които задържат влагата. Маслото от жожоба е друга страхотна овлажняваща съставка, която стимулира подмладяването и предпазва от стресовите фактори на околната среда. Серумите доставят активни съставки дълбоко в дермалните слоеве. Използвайте няколко капки серум върху бузите, брадичката, носа и челото.

Вечер

1. Хубаво е да повторите сутрешната рутина. Следвайте всяка стъпка.

2. Околоочен крем – Кожата около очите е най-чувствителната част от лицето. Тя е една от първите зони, които показват признаци на стареене. Кремовете за очи съдържат по-малко утежняващи химикали. Отделете повече време на околочния крем, като нежно го масажирате в кожата си. Това помага за укрепване на мускулите на лицето и насърчава производството на колаген.

Продукти за натурална и био козметика можете да откриете на страницата на makasa.org.

Натурална козметика за кожата след 30-те години
Към началото