Менталната аритметика е важна

Менталната аритметика е важна

Менталната аритметика е важна. Менталната аритметика е практиката да се правят изчисления в главата без нужда от хартия, химикал или калкулатор. Човек може да мисли за това като манипулиране на числа в ума. Менталната аритметика обаче е едно от основните умения за децата в училищна възраст. Нека да видим няколко причини, поради които умствената математика е толкова важна:

Менталната аритметика е важна. Стимулира мозъка

Практикуването на ментална аритметика поддържа мозъка ни остър и повишава способностите за учене. Докато математическите умения се предполага, че са задача на левия мозък, ментална аритметика стимулира десния мозък, който е отговорен за въображението, визуализацията и творчеството. Правенето на математика умствено изисква човек да мисли за креативни решения и да визуализира числа, което включва използването на десния мозък.

Подобрява уменията за наблюдение

Помага за изграждане на връзка между различни неща – в този случай числа. Човек осъзнава как числата взаимодействат помежду си, което е важно умение, необходимо за любов към математиката. Математическите понятия се изграждат една върху друга и придобиването на представа за числата е важно за разбирането на сложните понятия.

Памет

ментална аритметика разчита в голяма степен на паметта. Така че, ако трябва да разберете 11% от 200; първо ще направите 10% от 200 = 20; след това 1% от 200 = 2 и след това добавете двете. Така че 11% от 200 са 22. Може да изглежда предизвикателно в началото, но в крайна сметка ще го схванете.

Самочувствие

Разбира се, че ще изглеждате готино пред приятелите си, ако можете да изчислите 37% от 650 без да използвате калкулатор. Изгражда вашето самочувствие.

Подобрява психичното здраве

Скорошно проучване предполага, че ментална аритметика стимулира област от мозъка, наречена дорзолатерална префронтална кора, която вече е свързана с депресия и тревожност. Това също така предполага, че колкото по-активна е дорзолатералната префронтална кора на човек, толкова по-вероятно е той или тя да адаптират мислите си относно емоционално трудни ситуации.

Приложенията са многобройни Приложенията на ментална аритметика в ежедневния живот са безброй. От това да се уверите, че няма да бъдете измамени при пазаруване на хранителни стоки до бюджетиране за следващата си ваканция. Приложенията на математиката са навсякъде.

Менталната аритметика е важна
Към началото