Кои са най-популярните плажове в Анталия

Плаж Капуташ

Кои са най-популярните плажове в Анталия. Плаж Капуташ, разположен на 20 км от Каш, един от туристическите курорти на Анталия, и на 7 км от Калкан; Намира се на пътя между Каш и Калкан. Капуташ, разположен в района, известен като Устието на каньона, е защитен като защитена зона от първа степен. Известните стълби на плажа Капуташ, състоящи се от 187 стъпала, се използват от много години, а броят на стъпалата на стълбите е намален почти наполовина през последните години.

Кои са най-популярните плажове в Анталия

Ежедневната услуга, която е активирана от общината на плажа, предоставя чадъри и шезлонги под наем и кафене на своите гости. Други характеристики на Kaputaş са, че е близо до Синята пещера и плажа Seyret Çakıl. Разположена на около 1 км от Капуташ, до Синята пещера може да се стигне само по море. Тази 50-метрова дълга и 40-метрова широка пещера носи името си от ярко синия цвят, създаден от слънчевата светлина, отразяваща се под морето.

Плаж Сулуада

Сулуада се нарича Малдивите на Средиземно море. Сулуада, която се посещава от хиляди местни и чуждестранни туристи всяка година със своите 2 бели пясъчни плажа и тюркоазено море, е особено известна с разходки с лодка. Броят на посетителите се увеличава с всеки изминал ден поради факта, че островът е твърде красив за плуване и плажът има перфектна гледка. Suluada е точно срещу Adrasan, който е свързан с квартал Kumluca в Анталия. Освен това това е средиземноморски остров. За да стигнете до Сулуада, който е на 15 км от брега на Адрасан, трябва да се присъедините към обиколки с лодка от Адрасан. Сулуада, до която ще стигнете средно за 45-50 минути, също прилича на рай.

Плаж Фазелис

Разположен в рамките на националния парк Olympos Beydağları в Анталия, Phaselis Beach се намира до едноименния древен град. Плажът, който е на 16 км от Кемер, е тих, спокоен рай, където можете да се насладите заедно с историческото наследство, далеч от урбанизацията в региона. Има 3 различни залива, известни като плажове Фаселис, до древния Фазелис град. Всеки от тези плажове, наречен северно, централно и южно пристанище, има различни характеристики и е толкова красив, че можете да изберете според вашите очаквания от плажа и да му се насладите.

Плаж Олимпос

Плажът Олимпос е сред най-редките плажове в Турция. Плажът, разположен в Олимпос в квартал Кумлука в Анталия, посреща хиляди местни и чуждестранни туристи всяка година. В този случай Olympos Beach се явява като един от най-важните плажове, които допринасят за развитието на туристическия сектор у нас. Много хора, които искат да почиват в региона, започват да проучват къде да дадат от региона. Плажът Олимпос е известен като един от най-спокойните и естествени плажове в Анталия и околностите.

Кои са най-популярните плажове в Анталия
Към началото